Παγκόσμια Ημέρα Μαστού

Το Ογκολογικό τμήμα της Creta Interclinic στέλνει ηχηρό μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού!

Το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της κλινικής ντύθηκε στα ροζ και φωτογραφήθηκε για να ευαισθητοποιήσει όλες τις γυναίκες να ακολουθούν τον τακτικό προσυμπτωματικό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Όπως τόνισε η Κα Γεωργία Μηλάκη, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ογκολογικού Τμήματος της Creta Interclinic, ο καρκίνος του μαστού παραμονεύει τις ζωές ανυποψίαστων γυναικών και αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια και την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο. Η επιστήμη προσφέρει σήμερα στις γυναίκες όλα τα εφόδια για να τον πολεμήσουν και να τον νικήσουν. Όλες τις μεθόδους για να ανακτήσουν την υγεία και την αυτοπεποίθηση τους.

Ο σωστά σχεδιασμένος και εξατομικευμένος προσυμπτωματικός έλεγχος μπορεί να ανιχνεύσει μια κακοήθεια του μαστού σε αρχόμενο-πρώιμο στάδιο, πριν δηλαδή δώσει συμπτώματα.

Η σύγχρονη ιατρική και η προηγμένη τεχνολογία που εφαρμόζεται στην κλινική μας προσφέρει στη γυναίκα τη δυνατότητα να πάρει τη ζωή της στα χέρια της μέσω της πρόληψης. Στην περίπτωση που ο προληπτικός έλεγχος αναδείξει στοιχεία κακοήθειας πρέπει να θυμόμαστε ότι «όπως κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, έτσι και κάθε καρκίνος του μαστού αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση». Έχει το δικό του μοριακό προφίλ, τη δική του ταυτότητα, το δικό του δακτυλικό αποτύπωμα. Και ο τρόπος που θα οργανώσουμε τη μάχη εναντίον του, εξατομικεύεται με βάση τις ιδιαιτερότητες του.

Στην Ογκολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας  και στο Κέντρο Μαστού της Creta Interclinic  ακολουθώντας τη φιλοσοφία του ομίλου HHG, με την εδραιωμένη διαχρονικά προσήλωση στην παροχή Ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και με τον πλέον σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κάθε γυναίκα αντιμετωπίζεται ολιστικά. Με σύγχρονα χημειοθεραπευτικά, στοχευμένες θεραπείες, γενετική συμβουλευτική, εξειδίκευση της θεραπείας ανάλογα με τη γονιδιακή ταυτότητα της νόσου και επίκεντρο την ασθενή, επιτυγχάνουμε υψηλά ποσοστά ίασης.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μία ετερογενής νόσος που μπορεί να ιαθεί, αρκεί να διαγνωσθεί έγκαιρα και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η ίδια η γυναίκα τον εαυτό της! Τον σεβόμαστε αλλά δεν τον φοβόμαστε! Η πρόληψη νικά το φόβο και σώζει ζωές!

Search

+