Καρδιοχειρουργικό

Η Καρδιοχειρουργική ομάδα της Creta InterClinic, αναλαμβάνει με επιτυχία τη διεξαγωγή επεμβάσεων, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές σε ένα ευρύ φάσμα περιστατικών με έμφαση στην :

  • αορτοστεφανιαία παράκαμψη (By-Pass),
  • αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο,
  • αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων ανιούσης αορτής
  • επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας

Όσον αφορά την αορτοστεφανιαία παράκαμψη, επιδιώκουμε την χρήση πολλαπλών αρτηριακών μοσχευμάτων τα οποία παρασκευάζουμε χρησιμοποιώντας νυστέρι υπερήχων (harmonic scalpel). Οι υπέρηχοι προκαλούν ελάχιστο τραύμα στους ιστούς γεγονός που συμβάλει στην επούλωση του τραύματος του στέρνου χωρίς προβλήματα. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωση των διαβητικών ασθενών οι οποίοι έτσι δεν αντιμετωπίζουν μετεγχειρητικά προβλήματα στα τραύματα τους. Όπου είναι ενδεδειγμένο η εγχείρηση γίνεται με μικρή τομή και χωρίς εξωσωματική κυκλοφορία (πάλλουσα καρδιά). Σε περιπτώσεις χρησιμοποίησης φλεβικών μοσχευμάτων, προτιμώνται μικρού μεγέθους τομές των κάτω άκρων για βελτιωμένο κοσμητικό αποτέλεσμα, όπως και για ταχύτερη κινητοποίηση του ασθενή μετεγχειρητικά. Το καλό αποτέλεσμα στις επεμβάσεις αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (by-pass) εξασφαλίζεται με την μέτρηση των ροών των μοσχευμάτων με σύγχρονο ροόμετρο.

Οι επεμβάσεις αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας γίνονται σχεδόν στο σύνολο τους με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο. Αυτό συνίσταται σε μικρή τομή του δέρματος χωρίς να κόβεται το στέρνο. Με την μέθοδο αυτή, που πρώτη η ομάδα μας εφάρμοσε με επιτυχία στην Ελλάδα, αντικαθιστούμε με ασφάλεια την βαλβίδα του ασθενή ενώ παράλληλα συντομεύει ο χρόνος αποθεραπείας καθώς ο ασθενής δεν έχει πόνο, αναπνέει καλύτερα και κινητοποιείται ταχύτερα. Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη σε ηλικιωμένους ασθενείς καθώς η επιβάρυνση είναι ελάχιστη.

Οι επεμβάσεις επιδιόρθωσης της μιτροειδούς βαλβίδας έχουν ως στόχο την διατήρηση της ίδιας της βαλβίδας του ασθενούς, γεγονός που συντελεί στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς αλλά και στην καλύτερη ποιότητα ζωής αφού ο ασθενής δεν χρειάζεται να παίρνει εφόρου ζωής αντιπηκτικά φάρμακα με κίνδυνο επιπλοκών (αιμορραγίες – εγκεφαλικά). Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν και με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο(μικρή τομή).

Η Καρδιοχειρουργική ομάδα της Creta InterClinic αντιμετωπίζει με επιτυχία τα ανευρύσματα και τις υπόλοιπες παθήσεις της αορτής εφαρμόζοντας τεχνικές σύγχρονες με στόχο πάντα την ελάχιστη επιβάρυνση του ασθενή.

Τέλος στην Creta InterClinic η καρδιοχειρουργική ομάδα της πραγματοποιεί ακόμη επέμβαση για την αντιμετώπιση και κατάλυση της χρόνιας κολπικής μαρμαρυγής.