Ουρολογικό

Σκοπός της λειτουργίας του τμήματος είναι η πλήρης διερεύνηση, διάγνωση και αντιμετώπιση των ουρολογικών παθήσεων, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες και τα εργαστηριακά τμήματα της Creta InterClinic. Το άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο χειρουργείο , η λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και η 24ωρη εφημερία Ουρολόγου στο τμήμα καθημερινά , εξασφαλίζει στο ιατρικό προσωπικό την πιο αποτελεσματική και ασφαλή παρέμβαση στις χειρουργικές ουρολογικές παθήσεις.

Tο ιατρικό επιτελείο του τμήματος στελεχώνουν κορυφαίοι έμπειροι ουρολόγοι με εξειδίκευση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο Ουρολογικό Τμήμα του Creta Interclinic κορυφαίοι επιστήμονες, έχουν στη διάθεσή τους τελευταίας τεχνολογίας βιοϊατρικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να καλύπτουν μεγάλο εύρος Ουρολογικών Παθήσεων, όπως:

  • Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) μέσω διουρηθρικής προστατεκτομής με πλάσμα (TURis), επέμβαση που αποτελεί τη νεότερη εξέλιξη στην ενδοσκοπική χειρουργική για την αντιμετώπιση της ΚΥΠ. Με αυτή την τεχνική δίνεται η δυνατότητα εξαίρεσης ακόμα και μεγάλων αδενωμάτων.
  • Ογκολογική Ουρολογία, και καταστάσεις όπως τον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με διουρηθρικη αντιμετώπιση TUR, τον καρκίνο του προστάτη με θεραπεία μέσω Λαπαροσκοπικής ριζικής προστατεκτομής, τον καρκίνο του νεφρού με έμφαση στη διατήρηση του οργάνου, επίσης λαπαροσκοπικά, όπως και καρκίνο ουρητήρα, όρχεως, πέους και ουρήθρας.
  • Λιθίαση ουροποιητικού με σύγχρονο σύστημα ενδοσωματικής λιθοτριψίας με εύκαμπτα και άκαμπτα ουρητηροσκόπια υπό ακτινοσκόπηση.
  • Διάφορες τεχνικές αντιμετώπισης της ακράτειας με ανοικτές ή ενδοσκοπικές μεθόδους. Τοποθέτηση ταινίας ή πλέγματος για άνδρες και γυναίκες. Νευροουρολογικές επεμβάσεις Botox ουροδόχου κύστεως και τοποθέτησης τεχνητού σφιγκτήρα σε άνδρα.
  • Πλήθος άλλων ουρολογικών νοσημάτων όπως φίμωση υδροκήλη, σπερματοκήλη, κιρσοκήλη, βραχύς χαλινός, εκτρόπιο ουρήθρας και κονδυλώματα.
  • Επιπλέον, πραγματοποιούνται ανδρολογικές επεμβάσεις, όπως προσθετική χειρουργική για αποκατάσταση στυτικής δυσλειτουργίας με πεική πρόθεση, διόρθωση νόσου Peyronie και επεμβάσεις διόρθωσης ανδρικής υπογονιμότητας.
  • Μικροχειρουργικές επεμβάσεις ή ελάχιστα παρεμβατικές χειρουργικές θεραπείες με μία μόλις ημέρα νοσηλείας.
  • Στην κλινική λειτουργεί τμήμα κυστεοσκοπήσεων και λήψης βιοψιών, υπό την καθοδήγηση έμπειρων γιατρών και εκπαιδευμένων νοσηλευτών.